HTML

Amerikába jöttem

Szemelyes elmenyek, tapasztalatok, erzesek. A kovetkezo 9 honapom Amerikarol, az egyetemrol es arrol szol, hogy hogyan boldogulok. 2009. augusztus 24.

Friss topikok

  • Samesz: Örülünk NEKED! (2010.05.27. 14:14) Vége
  • matutka: olvasnivaló-helyesen (2010.05.24. 11:13) Utolso napok
  • gyermekszoba: Ez igen, csodás lesz, ha majd az unokáidnak meséled! És akkor most... HAZA (2010.05.20. 11:18) Tuladagolas
  • D_Anikó: Hát az nem könnyű. Mikor hazajöttem 4 hónap után, hetekig nem találtam a helyem. S mindenki azt vá... (2010.05.13. 23:53) Idaig
  • Samesz: Koszi koszi koszike = ) (2010.05.06. 15:31) Megjott!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2009.10.07. 01:30 Samesz

Oktober 6. - Haladni kell a korral

Elso olyan unnep, amit nem Magyarorszagon eltem at. Gondolom, remelem, ma sokan mentetek megemlekezesekre, unnepelyekre es/vagy koszoruzni, Gondolom ma sokatok hallott meghato, gondolatebreszto beszedeket, gondolom ma mindannyiotok elmerult picit magyarsagaban.

Miota itt vagyok, egesz maskepp kezdtem latni a tortenelmet. Ugye az a helyzet, hogy Amerikaval az a bajom, hogy akik itt elnek, nem amerikaiak. Azok az indianok voltak, de "hala" egy eltevedt kereskedonek, megtalaltak oket, hoztak a whiskey-t meg a shotgun-t es jol kiirtottak a maja kulturat es minden mast, ami nem europai volt. Azutan jol idejottek es letelepedtek, haboruztak valamiert, ami nem is az ovek volt, es mikor mar nem tudtak mit csinalni fene nagy dolgukban, elmentek Afrikaba, ahol lancra vertek embertarsaikat es idehurcoltak oket rabszolganak. Majd valaki talalt egy kis aranyat eszakon es boldog-boldogtalan ideutazott (persze, hogy Europabol, meg mindig), hogy majd itt jobb lesz nekik. Aztan a haboruk utan szinten nagyon sokan jottek ide az uj elet remenyeben. Ha megnezzuk, van, aki tokre nem tehet arrol, hogy ide szuletett, van, aki rakenyszerult, es van a tobbi. Sok emberrel beszelgettem mar, akik mondtak, hogy 1-1 ismerosuk vagy osuk is "tolunk" utazott at az oceanon, hogy letelepedjen.

Amerika? Egy veletlen. 500 ev hanykolodas nemzetek viharos tengeren. Aztan persze hazagondolok. Arra a Magyarorszagra, ahol a torok 150 evig ult a fejunkon, a Habsburg osztrak kenyszeritette rank nezeteit, szovjetek es kommunistak uralkodtak felettunk. Az utobbi 20 evben meg a magyar nemzet nem tudott mit kezdeni a kapitalizmussal es szabadsagaval. A mi tortenelmunk egy kicsit mas. Azt nem mondom, hogy jobban teteszik, mert hogy hangzik mar? "A mi tortenelmunk jobb, mint a tietek, bebeeee"... Ez ugyanaz, mint az emberi eletek, nincs ket egyforma, ez formalt azza, aki most vagy. Ezzel kell kezdened valamit. Miert van szenvedes? "Mindezek pedig példaképen estek rajtok; megírattak pedig a mi tanulságunkra, a kikhez az időknek vége elérkezett. Azért a ki azt hiszi, hogy áll, meglássa, hogy el ne essék. Nem egyéb, hanem csak emberi kísértés esett rajtatok: de hű az Isten, a ki nem hágy titeket feljebb kísértetni, mint elszenvedhetitek; sőt a kísértéssel egyetemben a kimenekedést is megadja majd, hogy elszenvedhessétek." /1.Kor 10,11-13/

Es hogy ne csak a levegobe beszeljek, itt van meg egy "meglepetes", ami tobb izben aktualis. Egyreszt mert orok ervenyu, masreszt mert oktober 6-a van, harmadreszt meg, mert tegnap irtam rola. Szoval ime a "hos amerikai gitarszolo", avagy eljen a zenesz evfolyam! (Bocs a video minosegeert, egyelore nem tudtam atszerkeszteni, de szerintem igy jo ahogy van! Kulonben is, a hang a lenyeg, az meg jo)

Valoszinuleg lassan fog betolteni, ugyhogy ha elindul a video, a bal also sarokban kattints a ket kicsi parhuzamos vonalra (Pause) es varj, amig mellette a piros csik betolt, utana mehet a haromszog (Play = )
www.youtube.com/watch  <-arra katt!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://samesz.blog.hu/api/trackback/id/tr251433170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása