HTML

Amerikába jöttem

Szemelyes elmenyek, tapasztalatok, erzesek. A kovetkezo 9 honapom Amerikarol, az egyetemrol es arrol szol, hogy hogyan boldogulok. 2009. augusztus 24.

Friss topikok

  • Samesz: Örülünk NEKED! (2010.05.27. 14:14) Vége
  • matutka: olvasnivaló-helyesen (2010.05.24. 11:13) Utolso napok
  • gyermekszoba: Ez igen, csodás lesz, ha majd az unokáidnak meséled! És akkor most... HAZA (2010.05.20. 11:18) Tuladagolas
  • D_Anikó: Hát az nem könnyű. Mikor hazajöttem 4 hónap után, hetekig nem találtam a helyem. S mindenki azt vá... (2010.05.13. 23:53) Idaig
  • Samesz: Koszi koszi koszike = ) (2010.05.06. 15:31) Megjott!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2010.04.04. 07:12 Samesz

A day in Dayton

Szombat, szunet, raerunk. Sarah es Rachel regota mondogattak, hogy van egy jo kis repulos muzeum nemmessze innen, ezert kocsiba szalltunk reggel, elmentunk Springfield-be, osszeszedtuk Sarah-t es Jim-et es elmentunk ebbe a cuccba. Daytonban van egy nagy katonai ize is, ami allitolag tok komoly. Ha jol ertettem akkor van az a bizonyos 51-es korzet Nevadaban, amirol mindenfele osszeeskuves elmeletek szolnak, hogy UFO-k meg kemrepulogepek tesztelese meg stb, es hogy onnan hoztak at cuccokat ide, vagy nem is tudom, nem nagyon ertettem. Nah ilyenkor sajnalom, hogy meg mindig nem tudok angolul. A lenyeg, hogy 3 hatalmas hangarban van a muzeum es a Wright fiverek repulojeol kezdve a legujabb lopkaodokig es bombazokig mindennel tele van. Meg egy Trabant is van a muzeumban! (A Berlini fal leomlasanak emlekere). Es par foto Budapestrol, a zsidok deproltalasanak es a gettositas idejenek korabol. A zsinagoga es egy utcareszlet volt lefenykepezve, amiben egy Polski Fiat magyar rendszammal meg egy Borozo is volt. Tok jo volt latni!

Amugy nagyon izgi volt, voltak egeszen hatalmas gepek is, amik csak elforditva fertek be a hangarba, de voltak egeszen kicsik is, volt olyan, amilyen meg nekem is volt jatek gyerekkoromban (ezen a gepen a Magyar zaszlo is rajta volt, mivel nekunk is volt - vagy meg van is - ilyen gepunk)

Tok jol ereztem magam, de ezutan visszamentunk Springfieldbe, ahol Sarak-ek egyik rokonat felszedtuk, tortenetesen azt a sracok, aki atkeresztelt Julio-nak, es elmentunk vissza Daytonba vacsorazni egy Ir etterembe. Ismet fogalmam sem volt, hogy mit rendelek, de finom volt: a sultkumplimra raolvasztottak egy jo nagy adag sajtot, a szendvicsem meg tele volt hussal. Akkora volt, hogy meg se biram enni. Szerencsere ilyen helyeken mindig adnak dobozt, hogyha haza akarom vinni. Es vacsihoz valami jo ir sort ittam, K betus, de nem emlekszem ra, pedig itt van a nyelvemen (mar a neve, nem a sor)

Aztan athajtottunk Yellow Springen, ami egy kis hippi telepules csomo hippi programmal, megigertek a tobbiek, hogy egyszer majd elvisznek valamire. Ezutan megalltunk egy fagyizoban, ahol akkora adag cuccot kaptam, mint a 2 oklom. Otthon a Westend vegeben meg a tobbi plazaban is van ilyen lapattal kimeros fagyi, nah ez is valami hasonlo volt.

Hazafele meg megalltunk Sarah-eknal, majd hazajottunk Rachel-el, akinek gyonyoru kocsija van. Hat ismet egy elmenydus nap, amirol rengeteg kep keszult. Jim is hozta az ovet, majd elkerem azokat, mert az en kis gepem nem csinal tul jo kepeket ilyen muzeumi sotetsegben. Mostmar igen valoszinu, hogy megveszem a nagy gepet.

Jah es persze a legfontosabb: Aldott Husvetot mindenkinek!!!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://samesz.blog.hu/api/trackback/id/tr261893219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása