HTML

Amerikába jöttem

Szemelyes elmenyek, tapasztalatok, erzesek. A kovetkezo 9 honapom Amerikarol, az egyetemrol es arrol szol, hogy hogyan boldogulok. 2009. augusztus 24.

Friss topikok

  • Samesz: Örülünk NEKED! (2010.05.27. 14:14) Vége
  • matutka: olvasnivaló-helyesen (2010.05.24. 11:13) Utolso napok
  • gyermekszoba: Ez igen, csodás lesz, ha majd az unokáidnak meséled! És akkor most... HAZA (2010.05.20. 11:18) Tuladagolas
  • D_Anikó: Hát az nem könnyű. Mikor hazajöttem 4 hónap után, hetekig nem találtam a helyem. S mindenki azt vá... (2010.05.13. 23:53) Idaig
  • Samesz: Koszi koszi koszike = ) (2010.05.06. 15:31) Megjott!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2009.11.23. 05:00 Samesz

Hatalmas

Phil tegnap elhivott a gyulekezetebe. Le is mentem 9re az udvarra, de nem volt ott. Ilyenkor mindig azt hiszem, hogy megint hulye voltam es felreertettem valamit, mert vagy 10 percet vartam mire szegeny, kirohant a szobajabol, hogy valamit elallitott az ebresztojen. De csodalatos napsutesben elindultunk valahova jo messzire. Igazabol az meg mindig Columbus volt, de mar nagyon a szele. Egy olyan helyre mentunk, ahova a "suburban" lakoi jonnek. Ez tulajdonkeppen a marha nagy kiterjedesu kulvaros. A lenye, hogy rengeteg ember tartozik ide. A mai delelotton 5 Istentisztelet volt, 2 helyen. Az egyik terem egy szinhaz elrendezesu hatalmas hely, ahol "hagyomanyos" liturgia volt. Kis zenekar elol, enekek kivetitve, a lelkesz kivulrol "olvasta fel" az Igehirdetesi alapiget, majd papir nelkul predikalt, mikozben a kivetitokon a tema fontos pontjai megjelentek, amiket o nyomkodott kicsi taviranyitoval a kezebol. Kicsit modern volt, nem csak technikailag, hanem ugy amugy mindenhogy. Aztan atmentunk a masik It-re is, ami egy "atalakitott" tornaterem volt. A szonyegre voltak felvestve a kosarpalya vonalai, a palankok fel voltak huzva a plafonra es kozepen volt egy kis szinpad, a terem meg tele szekekkel. Ezen az alkalmon szinte csak enekles volt. Sok gitar, dob, dicsoito enekek. Szinten kivetito, szinten felallva enekeltunk, a predikacio szinten laza volt, ugyanugy kivetitve a lenyeg a fejunk fele. Aztan meg a piciket is kivhivtak, hogy csorgokon, meg triangulumon meg mindenfele pici ritmushangszeren csorompoljenek. Zeneileg iszonyatosan kaotikus volt az teny. De aaaannyira arik voltak, hogy muszaj volt mosolyogni! Utana besegitettunk elpakolni a szekeket, majd kifele menet meg karitativ modon a karacsonyra szant ajandekokat is felpakoltuk egy kisteherautora. Mint otthon, a Baptista Szeretetszolgalat Ciposdoboz akcioja, itt is hasonlokeppen gyujtenek mindenfele dolgokat raszoruloknak karacsonyra. Elhozzak vasarnap, utana rogton dobozokba teszik es fel a kamionra. Az egesz flottul, perfekt modon megszerkesztve, gyorsan zajlik. Tudom, sokkal jobban elnek mint mi, de azert lenne mit tanulni! (Ez most veletlenul se a baptik ellen szolt, sot! Remelem iden is sok doboz osszegyulik majd, Hajra!!!)

Aztan megtudtam azt is, hogy 7 lelkeszuk van, ebbol 3-al sikerult is beszelni. Aztan az egyik oramra a gyakorlati helyet is lezsiroztuk. Konfi oktatasra kell majd csinalni egy projektet, ami egyelore meg nem teljesen tiszta elottem, de Phil segitett! Egy harom szintes epuletuk van, es rengetegen voltak. Lattam a teli parkolot, es lattam az ureset. Tobb szazan tartoznak ide. Egesz napos gyerekfoglalkoztatojuk van, osztalytermeik es sorolhatnam. Ezerrel porog az elet.

Delutan egy kedves barat tok varatlanul elkerte a szamomat (Facebook chaten...), mert nem ertett egy-ket dolgot az itt olvasottakbol, es szeretett volna ezekrol beszelgetni velem, mint "ferfi a ferfivel". Tok jol esett, hogy csak igy felhivott. Beszeltunk is majdnem egy orat, eszmet csereltunk tapasztalatainkrol es megbeszeltuk, hogy hatalmasat fogunk sorozni kicsit tobb, mint fel ev mulva. Szoval igazabol ma is jo napom volt! 

Holnap uj het kezdodik. Raadasul nem is akarmilyen!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://samesz.blog.hu/api/trackback/id/tr991545312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása